Rengøring af maler pensler - sådan holder du din pensel ren | Sadolin Farveland

Sådan renser du maler penslerne

Akryl- & plastmaling:

Penslerne skylles grundigt i vand. Hvis malingen indeholder olie skal du til sidst bruge lidt opvaskemiddel for at fjerne de sidste spor af olie.

Alkyd/oliemaling

Penslerne rengøres i penselrens eller mineralsk terpentin. Når hårene er helt fri for maling, vaskes børsterne med opvaskemiddel og skylles efterfølgende grundigt med vand.

TIPS:

- Pensler må ALDRIG hvile på hårene, de bliver skæve og unøjagtige at male med.

- Hvis du holder pause i malerarbejdet natten over, kan du slippe for at rengøre penslerne, hvis du pakker børsterne tæt ind i husholdningsfilm. Så kan du male videre med dem, næste morgen.

- Hvis du har glemt at rengøre en pensel, kan du (for det meste) redde den ved at smøre den med brun sæbe (ikke den flydende slags) og pakke den ind i husholdningsfilm i et par dage. Skyl den herefter grundigt med vand ...og husk så at gøre den ren, næste gang :-)

- Spørg altid farvehandleren om hvilken pensel der er bedst til den konkrete maling du skal i gang med. Der er stor forskel på pensler, både i typen af børster (hår) og udformningen af penslen, og valg af pensel gør en stor forskel både for hvor nemt arbejdet skrider frem, og i høj grad også, hvordan det ser ud.
 

Top aligned picture: